• Skyttersporten

    luftgevar_244186231Overalt i Norge finnes det skytterforeninger, og det er mange som bedriver skyting både som hobby og som sport. Lokallag og foreninger tilbyr kurs og opplæring til nye og eksisterende medlemmer, og de arrangerer også stevner, konkurranser og andre aktiviteter til sine skyteglade medlemmer.

    Skyting i sommer-OL

    Den mest kjente formen for skytekonkurranse er skiskyting, men det finnes mange andre konkurransegrener innen skyting også. Skyting er en del av de olympiske sommerlekene, og der er det ni forskjellige skyteøvelser for menn og seks for kvinner, som fordeler seg mellom skyting med rifle, pistol og hagle. Skyting er den øvelsen som Norge regnes som en av de beste i verden i, ved siden av seiling, i de olympiske leker. Det arrangeres selvfølgelig også norgesmesterskap i skyting.

    Skyting i vinter-OL

    Skyting er også en del av de olympiske vinterlekene, da i form av skiskyting. Her er det fire øvelser for menn, og fire for kvinner. Pluss en mix-stafett der det er to kvinner som går 6 km hver, og to menn som går 7,5 km hver. Under vinter-OL 2014 i Sotsji var det det norske laget som hentet hjem flest medaljer i skiskyting.Uansett om du ønsker å utnytte skytekunnskapene dine som en hobby eller drive med skyting som sport, så bør du i alle fall melde deg inn i en forening eller et lag. Her kan du få tips og råd om skytevåpen, ammunisjon, og alt du ellers trenger å vite om sporten. De har også skytebaner hvor du kan trene opp ferdighetene dine, og ikke minst treffer du også mange interessante mennesker som deler din interesse.